Muziek

Marieke zoekt naar een innovatieve doedelzaksound, door het combineren van verschillende doedelzak-, folk- en baroktradities: het brengen van “authentieke” en nieuw gecomponeerde concert- en dansmuziek op de Vlaams/Franse doedelzak, de barokmusette en de Zweedse doedelzak. Haar doel is om mensen het unieke spectrum en de mogelijkheden van de doedelzak te laten ontdekken en het instrument te plaatsen in een nieuw licht.

Momenteel focust Marieke zich op haar nieuw project: Van Ransbeeck Band. Na twee jaar te hebben gereisd en gewoond in Scandinavië, wil ze graag haar ervaringen en herinneringen met een publiek delen via zelfgeschreven muziek. Hierbij worden Marieke en haar doedelzakken begeleid door muzikanten die ze onderweg heeft leren kennen. Dit zijn Leija Lautamija (FI) op diatonische accordeon, Villads Hoffmann (DK) op citter, Frederik Mensink (DK) op contrabas & Mårten Hillbom op percussie. “Be prepared for some party proof folk music!”

Hiernaast werkt Marieke ook aan haar soloproject: “Nordic Folk Music on Bagpipes” en is ze actief in het ensemble Farandi.

Van Ransbeeck Band

Nordic Folk Music on Bagpipes

Farandi